Sunday, 21 November 2010

4 thn sudah


selamat ulangtahun yang ke 4..semoga jodoh kita ke akhir hayat...

Saturday, 23 October 2010

Wednesday, 20 October 2010

Wednesday, 6 October 2010

KAK YUS..

Citer hal kak yus ni sebenarnya nak cerita last week...ari sabtu ujung bulan november aku dapat email dari juki our coursemate masa study kak yus kat sime darby medical centre...sakit dalam jiwa aku baca email tu...kak yus sakit kanser...menangis aku pagi hari...pelik en aim tgk...

kak yus sebenarnya kawan aku masa belajar dulu...dia la cikgu dan sifu aku tambah tambah subject telecommunication...kak yus, emileen ngan kak lyn...jasa depa 3 byk sangat pada aku...selalu tlg aku waktu otak aku dah beku...dah lama sgt aku tak jumpa kak yus..last masa dia kawin...dlam 8 thn tak jumpa...n ari sabtu aku pi melawat...air mata aku kawal taknak nangis depan dia...sian kak yus...dalam usia muda..32 thn dah diuji sakit kanser lymphoma stage 2....doa saya pada yusniza yusuf semoga sembuh...makin kuat demi anak2 dan keluarga kita....

Sunday, 3 October 2010

SEJAK BERTUKAR BIDANG


SEjak masuk unit baru...cara kerja pun baru...tgk ramai org unit ni...ok ker...ok kot..hikmah dia....aku kena design kurikulum untuk anak aku belajar...susahnya...apa la nak di transformkan yer...




Saturday, 2 October 2010

here we are

happy 3rd bday sayang


happy bday sayang...kasih sayang mummy pada awak seluas langit biru...sedalam lautan...semoga sayang debab mummy menjadi anak yang soleh...anak yang baik...mudah didik,panjang unur murah rezeki sentiasa sihat dan senua yang baik2 ada padamu...

bday thn ni kita makan kat victoria station...waiter c2 nyanyi tp awak buat nuka blur jer...celebrate kat school...mummy tak larat nak buat mcm thn lepas...takdak helper sekarang....

Sunday, 19 September 2010

hhhh

macam mana nak train si kecik ni disiplin


ni pas mengamuk tak puas jalan jalan tepi sungai kuala kangsar...


eran btoi ler...2 minggu cuti hancut disiplin...malam semalam mengamuk jer si comel ni nak remote tv...yang bapaknya plak sibuk nak tgk bola...adui..geram i...apa lagik melalak la nak remote nak remote...kakak nak asarichan...adoi maknya pening la kepala..terpaksa la dukung peluk peluk...cium2 baru ok...sayang mummy...kiss kiss baru tido....yasmine jgn lagik buat perangai semalam sakit belakang mummy tau...

tp td g school baik jer...senang bgn....2 minggu ni tiap ari kul 9 baru bgn...asyik main ja...lagik 2 minggu she turn to 3...nak buat apa yer....

saya dah bosan

refer to lagu amy search bertepatan dgn konsep aku...rasanya dah kena hijrah ni...macam macam jd kat ofis...so cuti ni bgs sgt utk aku refresh....mula esok kena pk pjg2 la...nak jd apa la aku ni...

Wednesday, 15 September 2010

Monday, 13 September 2010

Friday, 3 September 2010

marah btul

ptg ptg ni bleh plak aku rasa nak marah kat penjaga kat sekolah yasmine...dah byk kali botol philip avent ilang..latest tak sat bleh plak aku suh cari buat macam main2...geramnya..

Wednesday, 1 September 2010

bad mood

pepagi lagik arini yasmine bad mood la..tak mau pakai uniform..tak cantik..hello makcik...jgn nak mengada...mummy serglum gak...terjerit la dia...amboi nak melawa ja...geram pun ada...

Tuesday, 31 August 2010

20 ramdhan


macam sekejap ja masa berlalu..3 thn lepas 20 ramdhan mummy bersalinkan yasmine...skang yasmine dah bawak beg g school...tp manja tetap macam dari 1st day mummy bersalinkan yasmine dulu..kalau tidor mesti nak berpeluk sakan dgn mummy...

semoga yasmine manja selama-lamannya dengan mummy...

Monday, 23 August 2010

Thursday, 19 August 2010

review kampung tok mak buffet ramadhan

tak best n hanya 1 bintang..kambing panggang bau hamis...makanan tak banyak pilihan

quinny



skang yasmine agak berat lagik even dia diet skang...in other word kurangkan susu la..aduhai lotih mak sayang oi...

masa kecik mummy beli sweet cherry...mmm..hayat agak pendek tayar dah tak balance...tak tau napa...then beli lagik satu la...kekonon ok la kot...tak lama gak..n awal thn lepas daddy dah geram sgt pi la kat stroller shop kat tropicana rembat quinny n agak telan air liuq gak la mummy hang ni cik putih oi...yang penting max weight adalah 26 kg..tp skang yasmine baru 21kg dah jd blk penyakit sama...nak beli mc larren dulu dia kata max weight 16kg ja...macam sweet cherry...dgn tabiat awak penat jalan nak berdukung...sakit tulang belakang mak awak lum baik pun...

Tuesday, 17 August 2010

bufet ramadhan

kalau sesetengah orang kata bufet ramadhan ni gaya hidup tp for me n hubby berpada2...aku punya prinsip mudah setakat below rm50 per kepala memang affordable n bleh pi makan..kalau lebih maaf aku tak minat la..bukan apa..fulus tak sebanyak itu nak pi makan ber 3 ( bayar 2 je) n mahal nak mampus...biar la org kutuk aku kedekut pun...heheeh...so secara berhemah aku belanja nyer esok nak g picc jer yang murah,,,berbaloi atau tak nanti la i review...aku tak mampu nak amik buffet memahal...

ok la gak pasal duit claim dah masuk...bley g buffet ramadhan....kita org sederhana...belanja biar berpada yer....

Sunday, 15 August 2010

macam macam rasa...macam macam cerita

hal kerja...bagi makan anak isteri...keberkatan duit memg nampak terang-terang la...jual kuih 2 kupang macam mak aku nampak sgt keberkatan...mak aku tak pernah makan duit org walaupun sekupang...maklum dia jual kuih org gak..kalau tak abis memamg aku makan tp mak aku mesti bayar...dengan titik peluh mak aku kami membesar dan jd manusia la....

rindu sgt kat mak, ngan pak aku...maklum mak aku ni gigih sgt buat kerja...kalau assistant dia dari kecik aku la...heehhe...byk kuih aku bleh buat...dan memasak memang hobi aku...maklum dari kecik dah biasa dgn periuk kukus...hheehhe..talam...

beza dgn daddy yasmine...dia dari kecik org senang...tak biasa susah...dah kawin aku selalu cerita kat dia aktiviti aku masa bulan puasa kalau zaman aku dari kecik sampai la aku dah jd cikgu...kagum dia kat aku..kekadang dia tak percaya...tp skang terbalik..dia kerja sgt-sgt stress...beza dgn aku...aku ni jenis bleh serap stress ni...maklum dari kecik dah biasa susah...dia lak tak macam aku...

jd dalam mendidik anak memang yasmine selalu dpt no...bukan apa...aku nak dia hargai betapa susahnya hidup kalau kita tak bersusah dahulu..tak semua benda yang kita nak kita akan dpt...kalau mc d bg stengah org setiap kali pi alamanda dpt..yasmine memang tak dpt selalu...selalu la dia terlolong dpn mc d...ya lah tiap ari pi alamanda tkan tiap ari mc d kot....skang sejak 2 minggu ni dah rilek depan mc d...siap bye bye lagik....seminggu cuma sekali...nanti nak anjakkan jadi sebulan sekali....chocolate pun dia dah tak makan unless ada org bg....aku bukan nak kedekut...tp aku nampak dia hargai benda dalam idup dia...bukan setakat benda...hargai la mak bapak dia....keluarga dia...

dugaan ramadhan



setenang hati aku...berkocak jugak hati aku..mode sedih ..heheeh


apa apa yang terjadi sepanjang ramadhan yang baru 6 hati berlangsung hanyalah sedikit ujian...( selepas membaca buku motivasi)...kalau kita redha dengan apa yang terjadi hati kita akan tenang walaupun sukar melupakan apa yang terjadi...mood dan motivasi kerja sebenarnya menurun...tapi yang paling penting aku masih ada kawan-kawan rapat kat ofis...sila, am, kak mas, kak miha, en ali yang byk bg semangat pada aku...kekawan blogger..cewah2...pun bg semangat...hubby n yasmine..mak n pak aku...adik beradik...sgt2 bg aku semangat..rezeki kita bukan pada org lain...semua di tangan tuhan...ya skang aku dah redha sementara mendapat tempat baru...kerja sejujur hati...moga berkat pendapatan nak bg mak, pak n bg makan anak aku....

Friday, 13 August 2010

melepas geram

Betul ke org kata pasal perangai aries…ni dek kerana aku sentap hal meeting semalam sampai menitiskan airmata dpn en hashim…tahla..tak bley control…aku macam tak bley nak maafkan si AMS tu dah…merangkap jiran belakang umah aku ja pun…kalau dia rasa aku tak berkelayakan napa tak mai sound aku depan…semalam dalam meeting sembunyi celah laptop…nampak sgt takdak telur…..gggrrrrr..alasan diberi nak masuk cikgu dia…aku dah bosan dgn politik ofis…rasa rindu sgt kat sekolah…tgk la aku try for 6 bulan…tak ok aku rasa kena decide la,….hal meeting semalam sgt2 aku sentap..ya aku hanyalah gred 41…beza dgn dia yang hanya 44 kup ( ceh umur dah 45 pun baru 44 kup…) sempat lagik aku mengata ni…)suka ati I la…ni kan tempat I meluah perasaan)…..ya allah bgla aku ketenangan,….aku memg tak leh tgk muka dia si jawa tu dah

Wednesday, 11 August 2010

1 RAMADHAN

APA LA nak di masak ptg ni yer...yasmine suka masak kicap...tp dia tak puasa...paknya pulak suka makan gulai lemak...mak nya makin bertambah berat...lauk aku suka apa ek...tah la mak aku masak gulai daging rebug aku suka,,,,gulai ikan kering nenas sedap nya...rindu pulak mak masak,.....

Monday, 9 August 2010

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN

BANYAK kenangan bulan ramadhan :

Zaman sekolah :
- jual kuih tolong mak...

Zaman kerja :
- beli juadah kat pasar ramadhan arena square kuala kangsar

Zaman kawin :- fasa 1
- bersalinkan yasmine saffieya di bulan ramadhan...

Zaman kawin :- fasa 2
- masak berbuka dan sahur...aduhai malas...

tapi ni la time paling baik nak diet....uhuh...

Sunday, 8 August 2010

Saturday, 31 July 2010

Thursday, 15 July 2010

feeling manja n rindu kat cik putih..



In my daughter's eyes I am a hero
I am strong and wise and I know no fear
But the truth is plain to see
She was sent to rescue me
I see who I wanna be
In my daughter's eyes

In my daughter's eyes everyone is equal
Darkness turns to light and the
world is at peace
This miracle God gave to me gives me
strength when I am weak
I find reason to believe
In my daughter's eyes

And when she wraps her hand
around my finger
Oh it puts a smile in my heart
Everything becomes a little clearer
I realize what life is all about

It's hangin' on when your heart
has had enough
It's giving more when you feel like giving up
I've seen the light
It's in my daughter's eyes

In my daughter's eyes I can see the future
A reflection of who I am and what will be
Though she'll grow and someday leave
Maybe raise a family
When I'm gone I hope you see how happy
she made me
For I'll be there
In my daughter's eyes

Tuesday, 13 July 2010

yasmine n skirt





skirt2 macam ni byk koleksi yasmine@cik puteh ni...nak beli style lain skirt...any idea...

Wednesday, 7 July 2010

1 st time demam





2 thn lepas bulan julai macam skang ni la yasmine 1st time demam teruk...sampai skang mummy trauma...40'c penah sampai..apa lagik mandi la kat hospital..dek kerana takdak pengalaman mummy penah letak ais batu..kekonon nak bg cepat cool...astaghfirullah...finally baby warded kat annur...sedih hanya tuhan yang tau...tak turun demam..setiap jam kena siram ngan atendan...tak ke sedih...1st nite mummy detect badan dah biru...ya allah menangis mummy...takut kena sawan...stress masa tu rasa...alhamdulillah pas seminggu baik...rupanya tumbuh gg srentak 2 btg...aduhai anakku sayang...

saja tingat pasal ni...baca blog superkids...dia org lagik survival...semoga parents superkids tabah...

Wednesday, 30 June 2010







Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Monday, 28 June 2010

berita hari ni

sangat menyedihkan..ada org bersekedudukan..dpt baby...tak nak bela...nauzubillah...sedih tgk muka baby tu...semoga baby tu mendpat penjaga yang beriman..supaya peristiwa yang sama tak berulang...nak link ke paper tu tak dpt...

Sunday, 27 June 2010

yasmine @ school

after a few week in school alahamdulillah she manage la...wake up early sgt...pity to yasmine..sorry sayang..mummy have no choice...nak antar umah pengasuh...malas carik...so finally send u to school...ok la ada vocab baru la jugak..everyday try buat phonic tgk..baru start 3 ari...ok la jugak...

Tuesday, 22 June 2010

gambo lama..

lirik syahdu

lirik lagu ni menitiskan airmata yasmine saffieya masa nak pi sekolah 2 ari lepas...dia faham ka...aku pun wonder gak


Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat

Monday, 21 June 2010

Sunday, 20 June 2010

2 cerita..


happy father's day to daddy yasmine - aim muhammad ezany...to my pak hj abdul rashid bin puteh...i luv both of u...

ada 2 persamaan 2 lelaki dalam idup aku ni...2 2 suh mummy yasmine jadik cikgu...n dua dua sgt sgt pemalas kemas umah..bleh g2..

dulu dulu aku ni tak nak sesangat jd cikgu...tp pak aku suka paksa aku..pas spm aku dpt pengajian matematik kat ipda..aku tak mau pi pasal nak masuk matrik..then pas abis degree sibuk btoi suh aku jadik cikgu..tp btoi bila ikut mak bapak aman dunia..anak yang patuh aku jd la cikgu...

kenal en aim...suka la aku jd cikgu...kan cikgu byk cuti..huhu

Sunday, 13 June 2010

surirumah

penat menjadi surirumah..lebih penat dari dok ofis...since sarmi dah balik semua aku buat sorang...en aim ok la..menolong la gak terutama hal yasmine...pagi pagi dia la memesoh cik putih aku tu...kul 5.30 aku dah bangkit...macam tak cukup tgn ja rasa...aku sgt bangga kekawan yang dok umah, urus umah...macam mak aku dulu..tak cukup sehari buat kerja umah..macam sabtu ahad baru ni..aduhai..tp pasni aku nak reschedule aku nyer jadual mop la..nak buat 2 ari skali..sejak last week aku buat everyday...penat..aku tak leh tgk umah sepah...nak marah anak ja rasa...isy isy...

Tuesday, 8 June 2010

ketidaksangkaan

ya hidup ini penuh pelbagai benda tak diduga...macam itu jugak hidup aku...tkpa yang tak elok kita letak dalam tupperware...yang sedih2 kita flush dalam toilet bowl...walaupun di dalam hati kita sangka kita dah berbuat baik pada org selama ini...berkorban wang ringgit...tp org yang baik dgn kita mengkhianati kita stelah dia pergi meninggalkan kita...ya ini pasal bibik aku la...selama ni selalu pinjam/advance duit gaji pada kita...tp disaat dia blah..bleh pulak dia menfitnah aku...sgt aku tak sangka....dan tak sat yang paling aku tk sangka adik dia boleh pulak call nak mintak duit lagik...nak ajer aku sound...kome indon ni memg tak berguna...aku beli tiket, aku byr clearanca imigresen...aku bg duit poket balik...aku byr gaji on time...ini yang aku dpt...patut lah bangsa korang merempat...adakah ini bahasa yang elok...

Wednesday, 5 May 2010

selamat hari ibu mak...


selamat hari ibu pada aku n mak aku also my sister...kalau sebut hal mak aku mesti bergenang air mata teringat pengorbanan mak pada aku...ya lah seawal pagi mangkit tidoq mak buat nasik lemak jual..pi kerja kantin sekolah...kena maki dgn tauke kantin...macam2 la...ari sabtu mak dgn aku akan bangkit awai nak buat kuih...dari pagi kami 2 buat kuih...ptg pi menjual...ujan lebat ribut ka mesti kami 2 pi menjual...isnin plak pas balik sekolah aku dah pi tlg dia menjual....masa tu memang penat..tp pikir nak byr duit tusyen aku pun merajinkan diri...

masa darjah 6 aku accident patah kaki...nak berak kencing semua mak buat...pasal aku tak bleh bgn sendiri...masa ni lah aku dah tanam dlm hati aku nak menyenangkan mak...even tak keluar dari mulut..tp aku pasti la azam aku tu...lama aku tak bleh jalan ...setahun..pi sekolah org ejek aku capik...ala apa aku pedulik...pi sekolah pasal mak nak menyenangkan aku order la driver aku...heheh..arwah pak ali...bg aku dia baik...aku balik ptg pun dia sanggup tunggu sampai tertidoq dalam keta...dia suka nasihat aku waktu on d way balik...esok2 hang kena jaga mak hang...dia kerja teruk kat hang...bgs kan org tua tu..jasamu ku kenang...

dulu aku penah rasa rendah diri..jalan capik almost setahun setengah...tp ada hikmah nya...kalau aku tak accident...tak bleh jalan tak bleh bgn mesti la aku tak ingat jasa mak...

bila mengandung pulak aku alah teruk sgt...tp tiap minggu drive balik perlis sebab mak mesti masak apa aku order...sebulan b4 bersalin aku dah cuti...huh...untung tiap ari makan sedap...ari bersalin pun mak dgn pak tunggu sampai aku bersalin...seminit pun tak tinggai...tp bila aku nak deliver mak lari kat luaq..tak sampai hati dia kata...lawak pun ada...dalam pantang wah wah kat umah aku stay 4 bulan..fully dijaga mak...ye bapak si yasmine memg tak menjaga kami..tp tok si yasmine aka cik puteh la menjaga nya....

to mak selamat hari ibu...i luv u so much

Sunday, 2 May 2010

di lema

minggu dan bulan ni adalah bulan masalah sesgt..bukan apa dah la bz semedang...sarmi nak balik indon..laki aku bz warehouse sales..etc..benda penting yang lum selesai adalah yasmine aku nak antar ke mana...nak amik bibik..tak relevan...yasmine dah besar...nak antar sekolah...qdees..cic...smart reader..tp dalam semua2 senarai ni aku nak antar anak ke sekolah agama la...dia pun minat...aku pun suka..at least benda pertama dia biasa dgn al quran dulu la..ya allah biar la di permudahkan aku nak mencari sekolah yang ok, yuran yang berbaloi, persekitaran yang selesa...plg penting ada ka tempat yang akan buat susu kat yasmine yang sgt kuat menyusu pagi2 ni...huhuhu

Wednesday, 28 April 2010

cinta

cinta ni betoi betoi subjektif...boleh berganti bila2 perlu..hehehe...saat ni cinta aku plg kuat pada yasmine yang kat umah yang seminggu di tinggalkan...pi sabah ...huhu...tersgt rindu...cinta pada mak yang dah 2 minggu aku tak jumpa..rindu la kat mak dan pak...

Monday, 19 April 2010

kuar lagi

arini sampai jumaat kena kuar lagik..aduhai..saya bukan org yang btoi bab2 kena kuar ni ya...salah landasan ka aku ni,...minggu ni kl ja..tp next week sabah,,,,then lumut..aduhai...baik la ada sarmi lagik....nx mth dia dah takdak...macam mana la anak aku ni

Friday, 16 April 2010

saya sgt malas outstation

aku malas sgt pi outstation..even kl pun...malas tinggal umah dan anak aku..seminggu lak tu ...giler ker aper...

Wednesday, 14 April 2010

hepi bday to me

ari ni bday saya..saya sudah berusia 31 thn hari in..alhamdullillah syukur pada tuhan memberi peluang pada saya meneruskan hidup ini..cewah cewah..tp serius..sgt sgt bersyukur walaupun ada beberapa list yang belum di capai la...isau jugk bila umur makinmeningkat takut penyakit suka menghinggap..semoga aku dikurniakan kesihatan yang baik..amin..

bday kali ni hanya disambut dgn yasmine aja..daddy dia outstation..tkpa la..nanti nanti la celebrate...dah 31 malas dah pikir pikir nak celebrate apa..hadiah kat diri sendiri dah beli,...heheh...camera ngan handbag..ala kira ok la kan...dpt hadiah kat diri sendiri..tp lum guna...maklum lum explore...handbag aja dah pakai pasal outstation kat terengganu...huhuhu...

Sunday, 4 April 2010

napa pening ha



2 3 ari pening ja kepala aku...ntah napa..takkan ada darah tinggi kot....isy isy isau lak..
tp dalam dok pening2 bleh gak pi ikea beli meja kat cik puteh..sian dia byk kali try tak beli2...jd sabtu pi la beli...ni la dia hasil pi jejalan...

Thursday, 1 April 2010

ingatan pada jemputan ilahi

kita hanya boleh memohon panjangkan umur kita...nak berbakti pada keluarga...nak mendidik anak...nak beri kasih sayang padanya..nak byk kan ibadat...peringatan lagi hari ini bahwasanya kematian akan dtg tak kira apa cara sekalipun....semoga allah makbulkan doa aku...amin...

Wednesday, 31 March 2010

masalah sendiri

aku selalu impikan yasmine cepat belajar..ntahla..maybe naluri semua mak la ni..padahal aku tau dalam umuq dia yang baru 2 thn 5 bulan sebenarnya itu hak dia la nak bermain puas-puas...tapi aku ni kekadang tak puas hati..suka gak paksa..apalagi marah la cik putih ni...macam mana ya..maklum aku kekdg azam kuat sgt2...dulu aku umur dia rasanya tak kenai lagi apa2..tah tah main kat perdu pisang atau kat longkang..dia skang aku dah bg colour n kenai alif ba ta...sian...dia tidoq baru aku rasa kesian..maklum dia jrg pi playground..bukan apa kalau pi tak reti nak balik..jd dlm umah aku pasang ja barney...upin-ipin...iqra...dora...mustang mama...sian dia...

Sunday, 28 March 2010

sedihnya..kenapa anak tak berdosa jd mangsa

Ibu muda mengaku tinggal budak 4 tahun di gerai

ALOR SETAR: Seorang ibu tunggal berusia 22 tahun yang ditahan kerana menagih dadah di Pelantar Siput, Kuala Kedah, dekat sini, kelmarin mengaku dia adalah ibu kepada kanak-kanak lelaki berusia empat tahun yang ditinggalkan di gerai nasi lemak di Kampung Permatang Paku, Air Hitam, Jitra, dekat sini, dua minggu lalu.
Wanita itu yang positif dadah mengaku dia berbuat demikian ketika berusaha melarikan anak sulungnya itu daripada bekas suaminya yang berusia 25 tahun. Dia juga mendakwa, bekas suaminya yang juga seorang penagih dadah mahu menjual anaknya itu kepada seseorang yang tidak dikenali dengan harga RM2,000.

“Saya tidak berniat untuk buang anak, tetapi mendapat tahu bekas suami mahu menjual anak kami kepada seseorang dengan harga RM2,000. Disebabkan itu, saya membawa anak lari dan meninggalkannya di sebuah gerai di Air Hitam.

“Bagaimanapun apabila kembali semula beberapa jam kemudian saya dapati gerai itu sudah tutup dan anak saya juga tiada di situ.

“Saya hanya mengetahui mengenai anak saya selepas terbaca dan ternampak gambarnya dalam akhbar,” katanya ketika ditemui selepas ditahan di Balai Polis Kuala Kedah, petang kelmarin.
Dia adalah antara 50 penagih yang ditahan dalam Ops Tapis yang dilakukan Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kedah, kelmarin.

Pada 17 Mac lalu, akhbar ini melaporkan, seorang kanak-kanak lelaki ditinggalkan ibunya di kedai makan di Kampung Permatang Paku, Air Hitam, Jitra.

Kanak-kanak malang itu masih nyenyak tidur ketika ditinggalkan ibunya dengan alasan mahu ke Pekan Air Hitam, di sini, kepada pemilik gerai yang ketika itu baru mahu memulakan perniagaan.

Bagaimanapun, selepas hampir dua jam, kelibat ibu kanak-kanak itu tidak kelihatan. Kanak-kanak itu kemudiannya ditempatkan di Rumah Kanak-Kanak Arau, Perlis.

Sementara itu, ibu tunggal berkenaan yang kini hamil tiga bulan dan mempunyai seorang lagi anak lelaki berusia lima bulan mengaku mula mengambil dadah jenis syabu dan ganja sejak berusia 13 tahun selepas diajar rakan ketika berkunjung ke sebuah kedai makan di Jalan Putra, di sini.

Dia yang berasal dari Kampung Kejai, Kuala Nerang, berkata berkahwin pada usia 17 tahun dengan bekas suaminya yang turut mengajarnya mengambil dadah jenis heroin melalui suntikan.

“Sejak menggunakan suntikan saya semakin ketagih dan sehingga kini pernah mengambil suntikan di lengan, leher dan di paha,” katanya.

Dia yang kini bekerja sebagai pemotong ikan di pelantar siput itu juga mengakui anak keduanya mengalami kesan ketagihan akibat pengambilan dadah ketika mengandung.

masih lagi mood berjimat




haha..ya ka..tersgt ya kerana mummy yasmine perlu memenuhi cita2 yang belum tercapai...takpa tak rugi apa2 pun selagi kita mencapai matlamat kita ka..selama ni byk sgt kecairan berlaku..

so sabtu ahad hanya melepak di rumah tgk tv dan juga berbaring2 dgn yasmine sesambil membaca buku kat dia...menconteng segala macam mak nenek..ala expression bebudak...mandi kolam dgn dia pagi dan ptg also joging ja dgn yasmine...malam g tgk daddy main bola jer...arap2 bertahan la ketahanan bdn daripada pergi memana sehingga maltlamat yang satu ni tercapai...

Thursday, 25 March 2010

luahan perasaan

pagi td hanyalah luahan perasaan yang kini telah di lupakan selepas semayang zohor dan selepas melihat muka anak yang memahami mak dia kerja untuk cari rezeki ...kan ke ujian itu hanyalah kecik..

itu ini begitu begini..

sepanjang kerja kat sini ada la benda yang aku tak happy :

aku perasan org yang gred 48 suka membalacikan kami yang 41/44 dari segi final decision cthnya nak gubal kurikulum..nak upgrade bengkel..nak upgrade modul..seumpanya yang jd pukul 2.40 semalam..ada ka patut kita pi sana nak dgr taklimat pemetaan..tetiba dia suh kita setuju ja as a desk officer dgn dia nya proposal nak menjadikan kurikulum elektrik menjadi sistem teknologi..hello makcik @ cik puan oi...langsung tak relevan..aku nyer qualification electrical..n i dont know spth haram pasal firewall...etc ni..takkan sesenang hati aku nak sign ke apa jadahnya...n lagik satu jgn ingatkan saya ni org bwhan yang bukan gred 48 macam awak saya ni nak patuh sgt ya..sekali sekala saya memg akan jd jebat yang menderhaka..saya tak nak cikgu cikgu saya..mak bpk anak murid saya..anak bangsa saya mencaci saya sampai saya mati...jgn kerana kita syok nak glemerkan diri kita pada org atasan kita buat satu keputusan yang dalam 1 hari saja kita meeting...yang saya pelik puan tahik lalat oi kenapa puan tak panggil cikgu2 opsyen kami electical engineering ni berbincang dulu...awat kami ni yang br 7 8 thn kerja ni tak cukup pengalaman macam hampa semua ka..

balik umah pun tido tak nyenyak...aku pulak rasa bersalah pasal terinvolve benda2 gini...sian aku kan..huhu...bukan apa maklum aku ni bukan pegawai besar sebesar kuasa makcik tahi lalat tu...jap g kul 9 kena pi lagi skali..apa la aku nak ckp ni..aku bukan org yang suka tonjolkan diri makcik oi...jd sat g kalau aku ckp hang pulak akan meluat kat aku..tkpa la..at least aku mewakili kengkawan yang akan menjadi mangsa kuasa korang ni try la jugak defend subjek kami ni...

sedihkan...ni kan aku punya opsyen dulu...

Wednesday, 24 March 2010





- gambar cik putih pas dia tumpahkan mamex gold...huh geram btoi

- outdoor photoshoot ngan my brother...tersgt susah

* skang dah pandai complain cik putih..nak aja mummy cubit mulut ada ka patut kata complain umah org kotor..umah kita pun bukan sgt bersih...ikut %^&* lah...2 3 arini asyik kena cubit ja pasal tak sayang mulut..

Tuesday, 23 March 2010

malas

tsgt malas...benci...geram marah..ntah la byk sgt...tkpa dr fazilah kamsah kata kalau ki maafkan org insyaallah ganjaran lebih besar kita dpt...

Monday, 22 March 2010

setiap yang hidup pasti mati..

terasa takut bila dgr ada org meninggal lebih lebih lagi pada umur yang muda..macam aku ni..yalah 20-30 an pada aku masih sgt muda..kita baru nak merasa bg belaian kasih sayang pada anak..baru nak berbakti pada mak bapak...semoga apa yang aku cita2kan akan tercapai kalau dipanjangkan umur...mohon dipanjangkan umur la..dikurniakan kesihatan yang baik...

thn lepas adik ipar aku meninggal pada umur yang muda 28 thn...meninggalkan anak yang umur pada masa itu hanya 8 bulan...ni semua sedikit sebanyak mengingatkan aku la pada umur kita yang sebenarnya pendek...kesian anak...

tp org kata mati mak lagi menyedihkan pasalnya kasih sayang mak melimpah ruah..kasih sayang ayah memg melimpah ruah...tp kalau dah kawin lain mcm mana kan..hehehe..takpa la itu semua takdir tuhan..plg penting sekurang kurangnya kita berdoa setiap hari di panjangkan umur kita..

Sunday, 21 March 2010

ari ahad


baring baring dgn yasmine...ini la aktiviti wajib ari ahad..mummy tak suka kuar ahad...suka kuar sabtu..ahad hari untuk rehat kat umah

away


gambo sila kawin


almost 4 days gak aku away from internet..no facebook..baca blog gegosip...tgk rumah2 idaman...bgs gak takdak benda ni semua..yang ada upin ipin sesaja...barney..iqra'...word world...etc yang sewaktu dgn yasmine..

ari khamis pecut keta baru daddy yasmine yang mummy pinjam huh...ok la gak balik perlis selaju mungkin takut termiss kawin sila..my officemate...makan kenduri sedap gak..ada kurma,,,rojak... bubur pulut itam..gulai ikan..kerabu..kenduri kg memg la aku suka..truly speaking aku tak minat lauk katering...tak fresh..cewah...

Sunday, 14 March 2010

huhu cuti sekolah..





wah wah kalau 2 thn lepas aku la manusia paling happy cuti sekolah...5 thn di simpang beluru kuala kangsar takdak satu cuti pun aku menetap kat sana even masa i2 aku dah kawin..kawin pun mesti aku terdas balik perlis..ya aku seorang pencinta negeri perlis kekawan yer...so bila dpt pindah kl aku tetiba lak masuk kat sini ilang dah nikmat cuti...huhu...tkpa ni pilihan aku sendiri..

so last weekend mak cik putih pun pi la cuti2 dgn bujet ala ala jer la ...maklum ari rabu nk balik perlis lak..bwk anak pi bercuti adalah nikmat..masa plg emas la ktkan..maklum daddy cik putih susah nak cuti...tak macam mummy cik putih..kerja kerajaan...bgs lah kerja kerajaan kan...heheh..