Wednesday, 30 June 2010







Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Monday, 28 June 2010

berita hari ni

sangat menyedihkan..ada org bersekedudukan..dpt baby...tak nak bela...nauzubillah...sedih tgk muka baby tu...semoga baby tu mendpat penjaga yang beriman..supaya peristiwa yang sama tak berulang...nak link ke paper tu tak dpt...

Sunday, 27 June 2010

yasmine @ school

after a few week in school alahamdulillah she manage la...wake up early sgt...pity to yasmine..sorry sayang..mummy have no choice...nak antar umah pengasuh...malas carik...so finally send u to school...ok la ada vocab baru la jugak..everyday try buat phonic tgk..baru start 3 ari...ok la jugak...

Tuesday, 22 June 2010

gambo lama..

lirik syahdu

lirik lagu ni menitiskan airmata yasmine saffieya masa nak pi sekolah 2 ari lepas...dia faham ka...aku pun wonder gak


Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat

Monday, 21 June 2010

Sunday, 20 June 2010

2 cerita..


happy father's day to daddy yasmine - aim muhammad ezany...to my pak hj abdul rashid bin puteh...i luv both of u...

ada 2 persamaan 2 lelaki dalam idup aku ni...2 2 suh mummy yasmine jadik cikgu...n dua dua sgt sgt pemalas kemas umah..bleh g2..

dulu dulu aku ni tak nak sesangat jd cikgu...tp pak aku suka paksa aku..pas spm aku dpt pengajian matematik kat ipda..aku tak mau pi pasal nak masuk matrik..then pas abis degree sibuk btoi suh aku jadik cikgu..tp btoi bila ikut mak bapak aman dunia..anak yang patuh aku jd la cikgu...

kenal en aim...suka la aku jd cikgu...kan cikgu byk cuti..huhu

Sunday, 13 June 2010

surirumah

penat menjadi surirumah..lebih penat dari dok ofis...since sarmi dah balik semua aku buat sorang...en aim ok la..menolong la gak terutama hal yasmine...pagi pagi dia la memesoh cik putih aku tu...kul 5.30 aku dah bangkit...macam tak cukup tgn ja rasa...aku sgt bangga kekawan yang dok umah, urus umah...macam mak aku dulu..tak cukup sehari buat kerja umah..macam sabtu ahad baru ni..aduhai..tp pasni aku nak reschedule aku nyer jadual mop la..nak buat 2 ari skali..sejak last week aku buat everyday...penat..aku tak leh tgk umah sepah...nak marah anak ja rasa...isy isy...

Tuesday, 8 June 2010

ketidaksangkaan

ya hidup ini penuh pelbagai benda tak diduga...macam itu jugak hidup aku...tkpa yang tak elok kita letak dalam tupperware...yang sedih2 kita flush dalam toilet bowl...walaupun di dalam hati kita sangka kita dah berbuat baik pada org selama ini...berkorban wang ringgit...tp org yang baik dgn kita mengkhianati kita stelah dia pergi meninggalkan kita...ya ini pasal bibik aku la...selama ni selalu pinjam/advance duit gaji pada kita...tp disaat dia blah..bleh pulak dia menfitnah aku...sgt aku tak sangka....dan tak sat yang paling aku tk sangka adik dia boleh pulak call nak mintak duit lagik...nak ajer aku sound...kome indon ni memg tak berguna...aku beli tiket, aku byr clearanca imigresen...aku bg duit poket balik...aku byr gaji on time...ini yang aku dpt...patut lah bangsa korang merempat...adakah ini bahasa yang elok...