Sunday, 16 December 2012

Tirai 2012

Sekejap je masa berlalu...pencapaian 2012 alhamdulillah...rezeki makin bertambah...rezeki ni rasanya tak perlu cerita hal duit pun..macam2 rezeki dan nikmat yang allah bagi...semoga bertambah dan diperluaskan...kesihatan kami sekeluarga baik...kedua ibu bapa semoga bertambah sihat pun...cita- cita ada yang dah tercapai...ada yang belum..yang penting cita2 itu bleh carry forward kot....harapan semoga 2013 dan seterusnya kehidupan ini akan bertambah baik..amin...

Sunday, 11 November 2012

Kakak dan Adik

Mereka dan ibu mereka bagai isi dan kuku... Jangan pisahkan mereka... Itu doa ibu mereka setiap hari...

Ini Kerja Gila

Ya within 2 days telah membeli 2 bijik bag yang menyebabkan bulan ni moh ler kita puasa...memula jumaat tak tau nak buat pa so i bought my dream bag..thats it...n saturday bosan gak so p pavilion membeli kasut yasmine, baju baby n my bag lagik satu...ntah la angin apa...msybe lama sgt pendam..ceh padahal mei aritu dah beli n bertaubat tak beli tp beli lagik...so moh la bulan ni kita dok dediam...

Thursday, 11 October 2012

Beli Barang Online

Sangat selalu ... aduyai.. pantang cantik terus beli..so untuk menghindarkan dari berlakunya kejadian yang acapkali ni senang ja..pastikan dalam M2u tak berapa banyak duit selain untuk bayar bil..so dapat la membendung kejadian ini daripada berlaku lagi....

Guna Kamera Baru

Masa balik perlis hari cuti malaysia tu g jejalan n terbeli la nikon coolpix yang menjadi cita-cita...waaa..best best...so petang g la amik pic..saja nak koya...bulan 5 ada beli kamera tp tak la secanggih yang baru ni...waaa nangis sudah kena air masa kat taman negara...

Tuesday, 9 October 2012

Cerita Hantu

Cerita versi mummy : 2 malam lepas cerita hantu kat kakak...kakak mummy penah jumpa hantu tau masa nak g ngaji tau...hantu tu bawak payung, pastu dia senyap jer..masa tu mummy nak g ngaji kat surau dgn mama jun, mak ngah, pak njang...masa tu mummy naik basikal tapi mak ngah yang menunggang tau... Cerita versi kakak : Mummy kakak jumpa hantu tau..masa kat school...isy ye ker...ye lah tapi dalam mimpi...*pitam mak hang kakak *

Pencinta

Dialog ibu anak- dalam kereta nak g sekolah... Kakak : Mummy cinta daddy? Mummy: Ntahlah kakak kekadang cinta kekadang tak...hihihi... Kakak: Tapi kita kena cinta mummy dengan daddy... Mummy: Sapa cakap Kakak: Kakak la... Mummy: oooo...Mummy pun cinta semua orang kakak...kalau kita cinta kita takkan bagi orang tu marah-marah... Kakak: Daddy tak cinta kakak la..selalu marah kakak kan mummy... Mummy: Dia cinta tu...jgn risau... Kakak : Ok...
* mummy yang sangat mencintai kakak*

Sunday, 7 October 2012

Hujung Minggu Kami..

G ikea..makan-makan amik sedikit inspirasi....hahaha...tapi yang ditampal gambar last week....hihihi...kakak yang penuh drama..adik yang cheeky menduga....sesungguhnya merekalah penghibur hati mummy dan daddy...kita tak kaya..tapi kita bahagia..alhamdulillah...peeps happy monday

Thursday, 27 September 2012

Cute

Macam - macam

Sebenarnya nak sgt mencatatkan apa yang jadi...tapi tak larat dan malas semua bercampur. Alhamdulillah melalui saat- saat indah dengan anak - anak dan keluarga dan satu lagi impian mummy akan tercapai...yeeaaayyy membeli rumah di perlis...hiks..bukan rumah banglo pun..stakat umah semi d...tapi beli gak n pejam mata pasal kalau balik perlis nak balik rumah sendiri...nak parking senang...menyampah sangat dgn perangai jiran my mak yang beli umah n buat homestay...lagi satu pengumuman baru- baru ni oleh pak menteri kat kementerian hanya dg48 dan ke atas akan stay..so 12,500 akan dipindahkan balik ke JPN atau PPD...menjelang 2014...so langkah awal is beli rumah by the time kena move out/ ke kick out yer...hihihih i dah pindah balik perlis n rumah siap...kalau lum gerak pun tak pa la...redha ja la... So skang dok gila menengok wall paper n lampu...bleh...itu ada dlm list sebab nak kuar duit kwsp.......ari tu awal thn ingat nak beli kereta..tp timbang tara tak yah lagik la...tunggu dapat hadiah bonanza la...mana tau ada rezeki..ikut hati macam macam nak beli...tp elok ler ukur baju di badan sendiri... Camelia skang dah setahun 2 bulan..yes hari ni...semalam semam..tapi lum bleh jalan...mulut dah pandai skit cakap perkataan mudah...nah...eat...daddy...ok la tu...gigi dah 4 batang atas n 2 batang bawah...masih kurus..macam mana la nak bagi dia gain weight yer.... Yasmine...tiap ari merengek kekadang rasa geram...mengaji kekadang malas..biasala budak kan...dah pandai baca tapi stakat 2 suku kata ja la...next week dah 5 thn...sgt minat matematik...dah pandai mintak nak masuk kelas abacus...aduyai kat mana dia tau tu...masuk kelas muzik yamaha sangat enjoy...mummy kekakdang malas nak tadah telinga sebab parent kena masuk gak teman...nx year plan nak antar camelia g playschool gak kot mid year la...

Thursday, 30 August 2012

Tryyy

Just wanna try

Wednesday, 25 July 2012

Wednesday, 4 July 2012

ADIK DAH BESAR

Dah merata merangkak sampai ke drawer ... adik ni macam kidal sebab semua dia hold tgn kiri..like me...mulut dah mula bebel kalau berebut buku dgn kakak...berdiri n lepas tgn pun dah berani dah...cepat betul membela adik ni..tkdk ragam...padahal mengandung dia hazab....ini lah hikmahnya..alhamdulillah

SHOPPING RAYA

Seharian last week keluar bawak kakak ja g sunway pyramid shopping raya diaorang...so dpt la kakak kasut ganti crocs yang dah tak muat beli last year..cepatnya kakak besar...clarks sandal pun dah tak muat...baju pun dah beli size 8tahun..aiyooo bila nak kurus ni kak... then g jejalan sampai ke uptown nak makan lala cili...diteruskan lagik pi cm semata-mata nak tgk tudung aidijuma..beli sehelai ja...sbb dah byk sgt beli tudung aidijuma...membazir lak rasa...

BERKAWAN

Rasanya kalau cerita hal kawan ni tak kisah la lelaki atau perempuan rasanya aku lebih senang so-so aja...kawan A ni rapat ngan kita sesuai cerita hal baju, handbag..kawan si B lak rapat hal lain lak like kongsi cerita aksesori dia...si C lak aku rapat bcoz of kami share hal anak-anak n a bit of cerita hal gosip artis...si D lak aku rapat pasal cerita hal kerja...gitu-gitu la rapatnya aku n kawan-kawan aku...tk terlalu bergantung dengan sorang la...mostly aku cerita kat dalam hati ja...maybe lagik senang kot...kalau kawan lelaki lak geng pun takat pi makan waktu breakfast ja..tu pun ramai-ramai...kalau geng kuar shopping memang takdak...nak kuat lepak macam dulu muda pun dah tak dak mood...isy dah tua sangat ka aku ni..kuar shopping lebih dgn yasmine la...kakak tq 4 being a good fren to mummy pasal suka sangat pilihkan baju utk mummy...shoes untuk mummy...taste dia sangat ok...baju raya daddy pun dia pilihkan...

Wednesday, 27 June 2012

camelia dan yasmine

mereka yang sangat dan sentiasa sayangkan saya...tidor malam berpelukan...sampai bila yer....
kalau marah pasal bosan silalah lihat diri camelia..angin betul kalau lama-lama keluar...

Tuesday, 26 June 2012

Kakak time mengarut ni la dia...

Tuesday, 12 June 2012

It sounds selfish

Macam- macam ragam orang ni...bila kita baik seolah kita tak kisah...so bila kita bertegas nampak kita sangat pentingkan diri...cuma nak elak masalah di kemudian hari ja....itu lebih baik dari kita merungut dan menyakitkan hati orang di masa depan kan..lagi pun dah tua ni malas nak stress n pk masalah orang lain...thats it...

Monday, 11 June 2012

Jiran

Jiran depan umah saya ni sangat baik..dah pindah pun awal tahun hari tu..tapi pagi ni saya dikejutkan dengan berita kematian dia yang sangat tragis..arwah meninggal kemalangan dan semasa kemalangan berlaku dia sedang menyusukan anak yang baru berumur setahun lebih...ya allah kasih ibu sampai ke akhir hayat...baliau orgnya lemah lembut...cantik dan sangat caring orangnya...al fatihah....untuk hasnah binti hamzah...

Friday, 8 June 2012

Kisah 2 Beradik

kekadang letih gak dengan 2 orang ni..kalau depa tidoq sunyi sangat...sian lak tu..tapi kalau dedua tak tidoq adoi tak larat nak main ... kalau tgh drive siap la kalau lama sangat mau hingaq 2 beradik ni nak suh berenti minum-minum la...nak bebas dalam keta...nak buat lagu mana keta comel sangat...

Thursday, 7 June 2012

Thursday, 24 May 2012

AMANAH

Bekerja dalam tempat yang terdedah dengan pelbagai aktiviti mengajak ke arah ketidakbaikan kekadang menguji kesabaran...bos tak suka kita tak ikut kehendak dia...kalau itu mengundang gejala tidak elok...elok kita tolak...astaghfirullah encik bos...rasanya gelaran haji elok di padam kalau buat begitu...ingatlah tuhan...kita hidup tak lama...tkan kita nak anak cucu cicit kita makan benda haram...sy tk kecik hati bos ketepikan saya dalam hal ni sebab terlibat secara macam gini pun akan disoal dalam kubur...nauzubillah....

Thursday, 17 May 2012

Kalau dah Rezeki

Ya allah sungguh aku bergenang airmata ptg tadik..check kenaikan pangkat n alhamdulillah memang rezeki mak dan anak-anak aku agaknya...teringat kesusahan aku masuk kpli dulu...duit memg cukup makan dan penah rasa down yang teramat...susah masa tu hanya tuhan yang tahu... 2004 bila posting aku pinjam duit pak 3 ribu...ingat lagik pak baru vss bernas n aku tkdak pilihan...aduhai..dapat ja gaji terus bayar sedebuk kat pak pasal taknak susahkan dia...perit hanya tuhan yang tahu..kat maktab aku penah makan sekali ja sehari pasal tkdk duit menunggu elaun yang tak masuk masuk...bila dah masuk dah kena bayar itu ini...aduhai.....alhamdulilla tak yah tunggu lama cukup 8 tahun dah dapat 44...syukur ya allah rezeki mak dan yasmine n camelia....semoga perancangan aku dpt 44 ni terlaksana bila dapat payslip baru...yehhhhh....:))

Wednesday, 16 May 2012

SELAMAT HARI GURU....SELAMAT HARI IBU

Weee...bulan ni dapat wishes dedua from kakak...ye...dia dah pandai wish skang...yelah....kat sekolah kan dah buat kad bagai...hihi...apa pun hari setiap hari kita ucap syukur kan...

Tuesday, 8 May 2012

Amalan Kesukaan dan Doa NABI...

1. Niat ikhlas setiap malam 2. Puasa Isnin dan Khamis 3. Puasa 3 hari setiap bulan 4. Tidak mencela makanan 5. Membaca fatihah 6. Membaca surah Al Ikhlas 7. Membaca surah Al Falak 8. Membaca surah Al Mulk 9. .... banyak lagik....tp ni yang simple nak try praktik dulu....

Monday, 7 May 2012

setiap detik dan setiap saat

rindu la kat adik tengah hari ni...moh kita tgk pic dia umur 2 hari naaaa

Thursday, 3 May 2012

BARU TUMBUH GIGI

yey finally 9 bulan umur adik baru jer tumbuh gg...isy isy...comel sgt...skang dah pandai ikut kalau nak g kerja..tk nak kat mak tam kalau nampak mummy mekap pakai baju kerja... sat ja rasa masa berlalu...alahan mengandung hilang tgk progress adik tiap hari...eeiii nak cubit..tapi adik anak manja daddy....dia sgt manja pasal tido dengan daddy since mummy kerap outstation nih...

Wednesday, 2 May 2012

Jalan- jalan lagik

Tapi kali ni tak bwk baby pasal baby adalah sangat letih...ye lah the day before gi klcc tu seharian berjalan..sian dia...tp adik sgt happy... so decide bawak kakak jalan jalan kat mid valley ja n g makan kat garden...masa g klcc b4 tu dah makan kudus...my favourite mamak nasik kandar ever...fuh
Aktiviti Hujung Minggu Aktiviti yang sesaja terjadik pasal dah boring sgt tak tau nak buat apa...isy isy....

Wednesday, 25 April 2012

Mereka tanpa saya

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 24 April 2012

Bileer. Mummy. Outstaation

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 23 April 2012

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone