Sunday, 28 August 2011

1 bulan camelia saffieya

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 27 August 2011

Macam macam kakak

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 24 August 2011

Semua di tangan tuhan

Pepagi ni tk bleh tidoq so pikiran merewang rewang ja.bila di pikir pikir balik banyak yang kita rancangkan dan niatkan tiap hari kan.menengok dua permata hati aku ni mcm tk pcaya ada dua anak.sungguh aku ingat anak aku satu ja.tetiba tuhan bg 2 tanpa aku rancg dan pk kan.memula mcm susah la nk terima kenyataan pregnant, alahan yang sgt teruk, tp rancgn tuhan lagi hebat.melahirkan camelia sgt mudah dan diberi rezeki allah mengikut yang kita pohon dr dia.sesungguhnya rancgn allah lebih cantik dr rancgn kita..
Aku bukan jenis yang minatkan budak..so mcm culture shock la bila tau nk dpt sorg lg anak.maklum yasmine dah besar.tp pas bersalin ni tgk muka camelia yg sebijik muka kakak, minat tu terus ada.cewah ye ker.tk la itu pun anugerah tuhan pd perempuan.perasaan kasih pada anak mengatasi segalanya..syukur pada tuhan bg peluang aku merasa segalanya..kat rumah pengurus rumahtangga..semua aku buat dr kerja buruh-mop,vakum, mengemas, kerja staf sokongan-senarai brg dapur tiap minggu, rancg menu masak, checklist bil kena settle tiap bln, buat pengagihan duit peruntukan en aim bg ( cukup tk cukup ) pepandai la, sampai kerja pegawai la kena buat..mengapprovekan proposal family-kakak mintak buku princess, nak ajak main games, nk g mph borong buku, en aim mohon keluar duit kecemasan (pasal claim tk dpt lagi), check semula pengagihan peruntukan..sama ja kerja kat opis..kekdg bila tk larat tu mulut ni bunyi la..tp bila pk blk nk suh sapa buat kalau bkn kita gak nk buat.cth plg senang kakak sgt cerewet hal mkn, bg dia mummy ja pandai masak..hihi melalut dr tajuk..
Kat opis pun sama..tp mls la citer hal opis waktu cuti ni..kiter enjoys..
Dok plan nk ke sana dgn mak aku..jd sian dkt mak aku thn ni tak buat la rayuan ke sana.moga rezeki kami ke sana tercapai..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 22 August 2011

Kasih kakak

Gambar ni masa 25 hari
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

26 hari

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Gajet dan aku

Sebenarnya byk gajet yg latest2 ni aku minat.tp biasa la kan ke mahal.mana manpu.yang kedua lak aku bukan rajin nk study nk explore pun.yang ketiga alasan aku lak isy baik aku pk anak kot kot nk pakai nanti nanti.ni alasan mak mak fasa umur aku la kot.pk anak ja..
Yang pasti apa pun alasan dan minat kira jggn menyusahkan org lain utk mendapatkannya.minat dr dulu yg tk penah berubah lg jimat apa ya?:p

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sudah kurus

Levis beli masa mengandung utk motivasi kurus
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 20 August 2011

Bersalin part 2

Pas ja masuk labour room menunggu la aku ni..tp decide amik epidural gak sebab takut sakit.hik hik.amik epidural kali ni langsung tk rasa masa bila dr tan tu inject..tau tau dah siapp pun..sementara tunggu jln buka lagi terlelapp,borak dgn en aim la..nk buat pe kan.dalam kul 3.30 dr anuar masuk lagik sebab nurse yng check ctg tu kata jantung baby dah slow..dr anuar check jalan n masih laGik 4 sahaja pas amik epidural td.ya allah dgr ja jantung baby dah slow macam nk nangis rasa..mummy dok bdoa ja sayang..dr bgtau kat en aim kita tgk lagik 2 jam n dia nampak cool ja..kalau tak aduhai mesti caesar ni..
Sesambil amik oksigen ckp dkt en aim g la tgk yasmine.sian dia kat bilik.then ngah masuk..
Dlm kul 5 ngah nk g solat beberapa langkah ja dia kuar aduhai dah terasa keras sesgt..dlm labour room sesapa pun tkdk..picit butang sorg nurse dtg..aku bgtau keras sgt ni..dia check jalan..10 n kepala baby dah nampak..cptnya..tk sampai 2 jam ni..en aim masuk sekali dr anuar n ready to push..n 5.27 ptg lahirlah baby comel saya camelia saffieya 3.1kg..syahdu dr azan masa push..same mcm kakak dulu..5 minit sakit saja terus keluar..tp sempat merasa sakit kali ni compare yasmine yg dos nya mungkin terlalu kuat sampai tk rasa apa apa..alhamdulillah
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bersalin part 1

Alhamdulillah camelia saffieya selamat dilahirkan pada 28 julai 2011.sangat mudah dilahirkan pada perkiraan mummy..permulaan mengandung yang sangat memeritkan berakhir satu penyudah yang sgt mudah alhamdulillah..
Aku dah balik ke perlis masa 25 julai lagik.kekonon nak amik cuti awal la bleh rehat rehat jap..due lak 8 ogos.cume en aim asyik ckp la kalau bsalin awal lagik bgs dia nak wat warehouse sale minggu aku due tu..balik ja perlis 26hb aku sakit gigi yang teramat.sampai bengkak bengkak sebelah mulut..itu yang gambar aku kat hospital tu senget muka aku.hik hik
27hb p la aku mak pak n kakak ke PMC alor setar nak check up la kat dr anuar bak kata en aim dr kesayangan aku..dr scan "eh baring btoi btoi-tak nampak..ok bersalin esok na.air ketuban dah tinggai 3.nak kering dah.normal bacaan 5..tk bleh tunggu.."
Aku pun mcm org bingung la.call mak aku rupanya depa g makan kat bwh.tgk jam.la dah pukul 12.sempat ka daddy ni blk..call dia n dia plak kat kelang.tgh set up kedai.."Daddy awk kena gerak skang la.esok pagi mummy bersalin.air ketuban dah kurang.." "La sy nk blk naik apa yer..ikut la..
keluar dari PMC terus gerak balik p buat lesen mak aku nak meniaga siap siap.sempat lagi tu.p makan nasik kandar n beli brg skit..tp dalam hati memg gementar..teringat nk induce esok..ikut pengalaman bersalin kakak dulu pas masuk ubat ya. Allah sakitnya usah dicerita..
En aim call dlm kul 5 tu bgtau harga tiker kapal terbang rm450..aduhai mahal tp dia amik gak sebab nk balik naik kereta esok pagi baru sampai..
Esoknya pagi pagi lagi kami p la PMC berdua ditemani ngah..sampai PMC lam kul 9 nurse suh aku berehat dulu..kul 11.30 nurse dtg n masukkan la pencetus tu...kul 12 dah terasa mild ja sakit tu..so aku terus bgtau nurse sakit dah terasa n dia check jalan..la dah buka 2 ni..kul 1 dr anuar masuk check jalan dah buka 3..good progress ni dr anuar kata..dia kuar ja dalam dok sakit aku makan dulu nasik minum milo..sesambil ngah urut belakang aku n en aim p pekan rabu beli nasik tgh hari diaorg berdua..pas makan aku terus masuk labour room..to be continue camelia dah bgn...boh gambar bengkak sakit gigi 2 ari b4 deliver
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Flip flop platform
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Cubaan pertama

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

-----Original Message-----
From: yasminesayang@gmail.com
Date: Sat, 20 Aug 2011 14:20:42
To: <yasminesayang.camelia@blogspot.com>
Reply-To: yasminesayang@gmail.com
Subject: Cubaan pertama

Che puteh yang rasa ayu....
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 14 August 2011