Monday, 31 October 2011

Sunday, 30 October 2011

Dating ahad dgn kakak

Cucu wan

Mummy gambar ni wan color chocolate kan..tk baik kaakak ckp g2..tkpa sy kan cucu wan..kakak kakak..

Saturday, 29 October 2011

Thursday, 27 October 2011

Syg anakku sayang

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 26 October 2011

Tidor 9.30 mlm

Susah kekadang nk disiplinkan kakak kul 9.30mlm utk tido..aiyoo..ni didikan pak aku pun.tidoq awai.sebenarnya elok pagi bangkit fresh aja..skang kul 10 11 baru dia tidoq
Dah ready berbaju tidoq
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

The childrensplace

Baju tidoq ni kakak sesangat obses pakai sebab dia kata cantik..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 24 October 2011

Bukti tanpa mekap 2

Hikhik punya nak buktikan kulitku dah kemballi berseri selepas pengambilan sesuatu yg berbaloi..wah flawles skangggg. Nih..no need to put on mac lagik..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 20 October 2011

Aksi

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rahsia

Huhu skang sudah menemui rahsia kulit sihat..malas dah mekap..cewah br sebulan mengamalkannya tp dah nampak kesan cewahhhh
lihat gambar mummy skang kakak..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 18 October 2011

Ringsling

Dulu sarmi biasa pakai..tp aku beli sling@kendong biasa..yang murah ja..skang utk diri sendiri g lunatots beli..Sgt menyenangkan bahhhh..memula beli try dulu lam umah,then kat alamanda try lagi..lelama ok la..masa naik flight blk perlis also sling ja..tpp dok aim nak beli carrier mei tai pasni..baby makin besar senang mummy nak bwk g jalan kan
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Time to sleep
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Arini sy happy

Arini sy asyik ketawa je la
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 17 October 2011

Rindu ke padang

Sejak perut tknk sgt kempis rindu kat sekolah sesgt.ngajar pj pasti la kena buat sit up dgn budak.maklum utk cakap besar depan depa kan.hikhik..skang buat tp nk angkat badan sgt keras okeh.ini penanda dah tua ka penanda dah dekat setahun tk joging selepas ketiadaan sarmi dan mengandung..dgn azam baru nk g beli tracksuit n bj suka baru jap g membuka lembaran gaya hidup sihat
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Me,yasmine and camelia

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 16 October 2011

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sibuk tgk tv

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, 14 October 2011

Makan ikan bakar

Lama btul tk mknnn ikan bakar kuala perlis.last mkn bulan 5 masa preggy dulu ja..ni dah bulan 10 pun br makan plak..mknan tk snap pasal gelojoh lapar muahaha
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 13 October 2011

Anak anuggerah terinndah..gambar ni selepas 3 jam bersalinkan camelia saffieya..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 12 October 2011

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Baby progress

camelia arini 75 arini..mulut dah pandai bisinng ja..dah berpusinng 360 dah bila letak kat playgym. Mencapai toys yang gantung..kalau dok jauh dgn dia mula la jerit panggil orrg..mummy rasa tak tergamak ja nak g anntar baby umah org dan massih meneruskan misi mencari pengasuh yannng bleh dttg umah..ataupun helper kat umah ni..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, 7 October 2011

Pikiran waktu subuh

My exboss wife dia disahkan kanser.ya sgt menyedihkan..dugaan yang berat pada dia sekeluarga..isteri dia bg aku seorg yang byk berkorban.ya la pergi ke arab saudi bekerja demi membantu suami dan sebab nk menyara anak belajar jurusan perubatan tanpa membuat pinjaman pelajaran.pengorbaanan ibu kan? Sekarang tiba masa si suami dan si anak berkorban menjaganya..semoga mereka sekeluarga tabah dan kuat menghadapi dugaan ini..
Aku rasa sokongan keluarga sebenarnya paling penting.dorongan dan semangat pengubat paling berharga..mak pun pernah sakit yang kami sendiri tak jangka..aku masih ingat dr kaunselingkan kami berdua..sokongan ahli keluarga anak. Anak pasti akan dapat kita lalui dgn tabah. Ya lah kalau dpt anak anak yang lantak ja la mak aku, laki yang hampeh ja kita pun down..alhamdulillah mak dah sihat.pejam celik dah 3 tahun berlalu..sakit dugaan untuk kita selepas diberi pelbagai nikmat lain..bila kita saling mengambil berat percayalah itu ubat dan vitamin yang menyumbang 20percent selain 100 percent lagi adalah doa..tuhan maha maha kaya..setiap dugaan ada hikmahh disebaliknya..
Untuk en aim yang skang tgh down pasal ditikam belakang oleh konon kawan baik diofis kenangkan balik apa yang pn isteri ni selalu cakap yer..keluarga no 1..bukan org lain..awk boleh cerita apa saja pada mak, bapak dan isteri serta anak anak..bukan pada org luar..semua org nak naik pangkat cepat..dia akan buat apa saja..cheer up baby..rezeki bukan org bagi..semua kerja allah..kita usaha saja..jgn aniaya org-itu pesan pak I..usaha dan doa..itu tjawab kita..mungkin ni dugaan supaya awk dapat betulkan kekurangan awk..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Anak anakku

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rezeki anak dan rezeki emakku

Alhamdulillaaah tahun depan. Insyaaallaah aku dpt dg44.cepat dr tarikh jangkaan.ni semuaa rezeki..semoga mummy dapat hakiki 44 cepat ya anak-anakku..mana tau b4 umur 40 mummy dpt 48 hakiki n pencen nanti jusa..wah meriah kau jamilah kalau berangan..kih kih kih kih..berangan tak kena bayar..itu semua syok syok berangan ja..alhamdulillah kalau itu rezeki dan semoga allaah permudahkan impian utama mummy mendidik anak-anak mummy menjadi anak -anak soleh..dan bawak mak mummy cepat cepat ke sana..amin amin..
Pangkat,darjat,rezeki kalau dpt itu alhamdulillah..kalau kita senang nak beribadat pun mudah sikit..itu kata kata yang ada sedikit betul..kalau kita pk pk betul kan..kalau kita sibuk cr duit kekdg bdn letih nak beribadat pun liat skit kan..ini pendapat sorrang ustazah tu..betul ke tak wallahhualam..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 2 October 2011

Our Good Old Days

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Happy Bday

Selamat hari jadi kakak..thn ni tk buat di sekolah sebab kakak pun dapat cuti bersalin.hhihi..semoga kakak panjang umur,murah rezeki,rajin belajar,semoga umur 4 tahun ni kakak dapat solat dgn sempurna..itu doa mummy..harapan mummy..
Celebrate tahun ni kat TGI Friday IOI Mall Puchong..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 1 October 2011

Nostalgia

Baru selesai memasak ni..menu arini gulai sardin..buat gulai sardin pasal teringat kat mak selalu buat zaman aku sekolah dulu..sedapnya..taksat buat yasmin suh buat roti canai..sebenarnya bukan buat roti canai, hihi panaskan ja roti paratha segera carefour tu..sedap gak.masalahnya sebabb sedap la dah abis..hihi..so bg ja kakak makan dgn nnasik..ptg nanti kita cicah roti gardenia ye kak..
Dulu masa kat sekolah aku penah ikut rombongan sekolah..pertama dan terakhir okeh..tambang rm15 ja.p pulau pinang..aku dengan bestfren aku shahani kami join la sekali geng aku yang lain suzana dan isfahayu..kami sepakat bawak la bekal nak makan kat memana untuk tgh hari..so mak pun pepagi lagi masak la menu yang aku request..gulai sardin okeh..siap boh dlm mangkuk tingkat lagi..masa kat satu taman ni tah. Taman apa tah ala yg byk monyet tuh aku pun keluarkan la bekal aku..ada la 2 3 org bebudak kelas lain kata la kat kami pasal kami bwk bekal..ya lah bwk duit p penang pun aku bawak tk sampai rm50..itu pun duit aku dok kerja dgn mak..untuk aku mintak lebih memang takkan mintak lebih..aku phm mak terpaksa menyara kakak aku kat matrik usm dan sorg lagi kat maktab n anak saudara aku yang duduk dgn kami..tp aku bangga tetiba ujan turun lebat sgt..berlari la minah yang perli kami td masuk dlm pondok kami tengah berkelah n dah jadi rezeki depa makan bekalan kami.terutama gulai sardin mak aku yang dpt pujian sesgt..depa tk penah makan..
Sambil suap kakak aku cerita la kat dia kenangan tu n bgtau dia walaupun apa jua rezeki org jgn kakak dok cebik cebik..ye lah mummy..dia menjawab..pandai mummy masak kan..aaaaa itu ayat bodek nak beli cd barbie..dah tau dah..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone