Thursday, 27 January 2011

Wednesday, 26 January 2011

mengandung

ya saya telah mengandung dan pengalaman mengandung kali ini sgt sgt berbeza...memula dpt tau mengandung hati ini sgt syahdu dan sedih...astaghfirullahalazim...ampunkan dosa ku....mummy rasa bersalah pada yasmine...kecik lagik dah nak dpt adik...sesungguhnya saat dpt tau aku sgt tak bersedia...

minggu aku dpt tau adalah minggu ke 5...memula rasa napa selalu mengantuk dan letih...test test...mmm...terkejut 2 line....

minggu ke 6..sgt sgt tak larat..air liur terlalu banyak dalam mulut dan dah terasa pening loya jugak muntah...mmmmm masa ni mummy decide nak cuti panjang maklum akhir tahun...masih lagik tiada perasaan happy mengandung..jahilnya aku...tuhan bg rezeki..tp....

minggu 7...di perlis...sgt sgt teruk keadaan aku....tak bleh makan,minum,,,,yasmine aku abaikan..baby dlm perut tak dipedulikan....aku rasa dunia dah terbalik...masyaallah..tuhan br duga alahan bukan kanser tahap 2,3,4....

minggu 8....kena admitted...kat htf...tempat tak nak pergi kena masuk jugak...keadaan sgt sgt teruk masa ni...kat hospital sgt sgt menginsafkan aku..ramai mengandung luar rahim..tp aku baby sihat walafiat dengan size dah 10 minggu,,...masa ni mengingatkan aku...biarla aku sakit...jgn anak anak aku sakit...tuhan baru duga aku sikit...dia nak bg nikmat byk pada aku..dulu yasmine lebih kurang macam ni gak..tp aku dpt kegembiraan yang tak terkira,,,,ya allah ampunkan aku....

minggu 9,10,11, 12......keadaan masih sama...muntak muntah dan muntah lagik...cuma tiap ari aku berdoa jgn berpanjangan..kesian yasmine..sgt terabai...kakak i love u...mummy syg kakak...bukan niat mummy nak ketepikan kakak...mummy sihat nanti kita cayang cayang semula ek...